Aggression, angst og begær er omdrejningspunkterne for sangskriver Tobias Triers nye album-trilogi, hvoraf det første album ”Tyfon” udkommer den 24. februar.

Kan man skrive popsange om hustrumord, overgreb og pyromani? Ja, siger Tobias Trier, som nu udgiver det første af tre album om de grundlæggende drifter i mennesket: Aggression, angst og begær.

“Aggression, angst og begær er følelser, som vi er udstyret med for at kunne overleve. De har det til fælles, at de aktiverer vores belønningscenter i hjernen og udløser en lystfyldt lykkefølelse. Og netop det, at ekstreme følelser er forbundet med lyst fascinerer mig”, siger Tobias Trier.

Temaet for de 12 sange på første del af trilogien er aggression. Den ellers finurlige og folkelige sangskriver Tobias Trier sætter på befriende vis ord og iørefaldende pop-toner til hændelser, som vi normalt finder på formiddagsbladenes spisesedler.

”Uden for skolen står han og venter med jagtgeværet på, at hun kommer og henter”, lyder en linje i sangen ‘For Sent’.

“Jeg tror, at vi alle har oplevet følelsen af, at magtesløshed forvandler sig til raseriudbrud. Når vi bliver pressede tager vores reptilhjerne over og bilder os ind, at vi er i en situation, hvor vi må kæmpe for vores liv. Det er den følelse, som jeg vil beskrive på albummet – en følelse som i ekstreme tilfælde kan ende i mord på en ex – sådan som det sker cirka 30 gange om året i Danmark”, siger Tobias Trier.

Aggressiv selvindsigt

Trier har selv prøvet at råbe højt i et skænderi med konen, og han er meget bevidst om, at lange kærlighedsforhold kan tænde store følelser – både positive og negative.

“Det er min kone, som har oplevet mig mest rasende. På måder som ingen andre ser. Det bliver ofte hende, det går ud over. Det er fordi, den man elsker også er den, man blotter sig mest for og bliver mest sårbar over for. Jeg har en tilbøjelighed til at glatte ud og undertrykke frustrationer, men pludselig kommer det hele væltende og jeg bliver vred. På albummet undersøger jeg de mørke sider af menneskets sind”.

Det er ikke kun kærligheden, der udløser stærke følelser. I trafikken har Tobias Trier oplevet, hvordan en ridse på en kofanger fører til trusler, men også noget så uskyldigt som et spil Juniormatador kan skrue stemmevolumen op på et niveau, der fører til moralsk tinnitus dagen efter. Sådan som Tobias Trier beskriver det i sangen “Dårlig taber”.

”Aggression er ikke en egenskab, jeg er stolt af at besidde. Jeg har skrevet sangene for at blive klogere på mig selv og mennesket. Vi vil helst vige uden om de grimme ting i os selv. Vi vil skabe en fortælling om os selv, som ikke svarer til den, vi er. Instinkterne er en stor del af vores liv, og jeg tror, mine sange kan være med til at sætte fokus på noget, som ellers er tabubelagt”.

Det er Tobias Triers syvende album. Han er tilbage med guitaren i hånden og syng-med-bare tekster efter et par år, hvor han har haft stor succes på teatret – blandt andet som skuespiller i forestillingen ‘Vi ses i morgen’ og senest med solo-forestillingen ‘Dirigenten’ som har turneret i hele landet. Han er søn af multikunstneren Troels Trier og forfatteren Dea Trier-Mørch.

Albummet Tyfon udkom 24. februar 2017 på Tobias Triers eget pladeselskab Vibration.

​ ​

 


 

2 Responses to Album-pressemeddelse: Tyfon

  1. Anders Bruun siger:

    Hej Tobias.

    Jeg skriver lige her, da jeg ikke kan finde noget sted, at købe Tyfon – kan det lade sig gøre, eller hvordan?

    Venlig hilsen
    Anders Bruun

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>