Finurlig trubadur kommer til byen
Den moderne mands længsler, lyster og kvaler bliver hudflettet med et glimt i øjet af den finurlige trubadur Tobias Trier, når han XX/XX besøger XXX.
Tobias Trier fylder meget på en scene, selvom han kun er 1.79 høj og vejer 69 kg.
En spinkel mand med mange ord og iørefaldende melodier, som elsker at underholde publikum. Første gang han for alvor stod på scenen, var han kun 13 år. Det var til Leif Sylvesters bryllup i Cirkus Himmelblås telt. Og han var der, fordi han er søn af Røde Mor musikeren Troels Trier. Siden har han taget et markant skridt ud af faderens skygge og etableret sig som selvstændig anerkendt trubadur og entertainer. Han har udgivet et album cirka hvert tredje år siden han debuterede med “Bag De Blå Persienner” i år 2000. Men han kan meget mere end det. Han står bag flere musikalske teaterforestillinger. I 2021 fik han sammen med bandet De onde en Danish Music Award for bedste børnejazzband. I 2023 havde han sammen med skuespiller Winnie Kristine premiere på musikforestillingen På Pletten på Aveny-T teatret. Men selv om teater og optrædener for børn fylder en del af hans tid, så holder han løbende koncerter over hele landet, hvor han spiller egne sange. Hans personlige brændstof er publikums reaktioner.
”Når jeg står på en scene, så tænder jeg. Jeg giver mig hen på en rejse, som jeg aldrig helt ved, hvor ender. Jeg har musikken i blodet. Jeg elsker at tage publikum med på rejsen og lade deres input være med til at bestemme vejen”, siger Tobias Trier.
Og netop Tobias Triers hjemmevante opførsel på en scene skaber en særlig stemning blandt publikum, når han frækt blander pop, hiphop, latinamerikanske rytmer og overraskende breaks. Og når han leverer kærlighedssange, hvor Trine rimer på margarine, og sange om letmatroser, der begraves i æblemos og på stedet digter sange til kvinderne i salen, er det meget svært ikke at blive revet med.
”Jeg bruger musik som en måde at bearbejde mit liv på. Jeg håber, at andre også kan få noget ud af det. Jeg har lært fra min mor, Dea Trier Mørch, som var forfatter, at man skal skrive om noget, der betyder noget for én selv. Så i takt med, at mit liv ændrer sig, ændrer mine sange sig også.”, siger Tobias Trier.
Han lover, at en koncert med ham altid er en intens og morsom musikalsk oplevelse.
”Mit motto er, at musik skal være fysisk. Musik skal få folk til at græde, grine eller danse. Sådan er mine koncerter, de bringer publikum gennem hele følelsesregistret”.
Citater fra anmeldelser:
”Tobias poetiske sange vækker på en gang minder om en tidlig Thomas Helmig, Kim Larsens ”Værsgo”, Dan Turell, Søren Kragh-Jacobsens ”Mona” og sågar Cornelis Vreeswijk, men samtidig smager musikken og ordene i den grad af nutid” B.T.
”Det er svært at få smilet til at sænke sig efter næsten to timer i selskab med Tobias Trier og hans band. Koncerten på Rytmeposten var en sand humørbombe, hvor Triers herlige anekdoter faldt ind i en forrygende musikalsk legestue” Fyens Stiftstidende.
”Han mestrer på en gang alt det skøre og nærmest psykedeliske til det rørende og smukke” Nordjyske
For mere information kontakt Tobias Trier telefon 26276926, mail@tobiastrier.dk

 

Comments are closed.