God musik skal både fungere både i studiet og ved koncerter –  Det er filosofien bag de mange videoer som Tobias Trier har gjort tilgængelige på youtube.

“Når jeg selv skal tjekke op et på et band eller en sangskriver, så googler jeg typisk vedkommende og klikker på youtube-videoer, hvor jeg kan se hvordan folk spiller live. Min konklusion er, at det er vigtigt at have både live-optagelser og studieindspillingninger tilgængelige på Youtube”, siger Tobias Trier.
Derfor har Tobias Trier investeret tid og kræfter i at få lavet mange videooptagelser af koncerter især i forbindelse med albummet Elektrisk regn som udkom i 2012. Således kan man finde flere forskellige versioner af sangene Satellit, Toget står stille og Elektrisk regn.
“Jeg vil vise, at min musik er til for at blive spillet og hørt. Jeg vil gerne give mennesker en mulighed for at knytte sig til mine sange på flere forskellige måder. Det er umuligt at vide, hvad der skal til for at en sang åbner sig for folk. Og nogle gange er det nødvendigt, at de ser et menneske i kød og blod synge sangen, før de forstår, hvad den enkelte sang betyder for dem”, siger Tobias Trier.
En del af videoerne blevet til ved koncerter som Tobias Trier har spillet i The Village i Vanløse og i Matthæus Kirken på Vesterbro samt på Cafe 8Tallet på Amager. Videoerne er filmet og klippet af forskellige professionelle filmfolk og har derfor hver deres særegne udtryk.
“For mig er det en lakmusprøve at spille sangene for et publikum. Hvis sangene ikke fungerer i koncert-form, så er de ikke gode nok. Sangene holder i traditionel forstand, og det kan man se på videoerne. Her er beviset for, at sangene både kan fungere med studieskabt lydkulisse, men også bare med en guitar. Det kan folk se ved selvsyn ved at klikke ind på dem”.
En af videoerne til sangen ‘Toget står stille’ skiller sig ud ved at være en stop-motion film, hvor Tobias Triers musik og mimik bliver præsenteret i ryk og med simpel grafik, som spiller sammen med albummets cover.
“Videoen udstiller virkelig rastløshed og frustration ved at være fastlåst i sin form. Det er en sprællemand, der har et A4 papir at fortælle en historie på. Som ikke kan slippe ud, og må finde meningen med livet inden for en uendelig række af fastlåste positurer”.
Men er der ikke risiko for at folk bliver forvirrede over at skulle forholde sig til forskellige versioner af nye sange? “Jo måske” siger Tobias Trier, “Men i en tid hvor alting kan lade sig gøre i studiet er det vigtigt at fremhæve musikkens kvaliteter levende live”.
Nogle af videorne har Tobias produceret selv og andre er produceret af Ronnie Fridthjof, Frigge Volander Himmelstrup samt produktions selskabet The Compound.

 

Comments are closed.